„Institut BC“ je ove nedelje proslavio svoj jubilarni 10. rođendan u Srbiji. Tim povodom nedaleko od svog doradnog centra u Kuli organizovao je i Dane polja na kojima je predstavljeno 16 hibrida kukuruza i to iz najrazličitijih FAO grupa zrenja.

Proizvodnja BC semenske robe ove godine u Kuli odvijala se na 1.200 hektara. Na polovini ovih površina proizvodili su se hibridi kukuruza. Sve njih pažljivo stvaraju neki od najisusnijih selekcionera sa naših prostora.

BC hibridi kukuruza prate sve savremene svetske trendove u proizvodnji semena ratarskih kultura, a uz to, svaki od njih prilagođen je za naše podneblje i uslove gajenja.

„BC Institut“ ove godine proslavlja čak 120 godina neprekidnog i što je još važnije, uspešnog rada. Mnoge generacije oplemenjivača i drugih stručnjaka zaslužne su za to što su sorte i hibridi pod ovim imenom postali traženi i prepoznatljivi širom našeg regiona.

„Činjenica da se oni danas prodaju na čak 18 svetskih tržišta samo dokazuje da ovaj Instutut ima veliku perspektivu i mogućnost da se i dalje razvija i to na svim svetskim kontinentima.

Sagovornici:

Velibor Ralević, direktor BC hibrida

Zdravko Kozić, selekcioner u Zavodu za kukuruz

Đuro Lukić, direktor marktetinga “BC Instituta” dd Zagreb

Dejan Janić, ratar iz Sremskog Jarka

Pavle Malvašić, ratar iz Sombora

Levente Siracki Harangozo, ratar iz Feketića

Izvor:www.agromedia.rs